sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Työn iloa "liekeissä"

ES pekoni, ES koira, ES mätisitruunavuohenmozarellahillomuussi, ES ananas ja tässä vaiheessa jo nauratti.

Kahden viikon kesätyöstä paikallisessa K-Supermarkertissa on siis selvitty kunnialla läpi ja mieli on pelkkää Es-pärinöitä ja Pirkkaa. Ei sillä että näissä olisi mitään vikaa, ostakaa vaan pois, että saadaa lisää tungettua Pirkkaa sinne hyllyn perukoille ja esim erityisesti Pirkka kivennäisvettä, että saadaan sitä nimenomaan Pirkan Kivennäisveden paikalle, eikä Bon Aquan.


Pakasteiden pikaista hyllyttämistä, me kesätyöntekijät oltiin niin liekeissä! :D


Oli kyllä tosi kivat kaksi viikkoa ja loistokokemus tämä tämmöinen kesätyö. Muistan, kun aina pikkusena kelasin, kuinka siistiä olisi päästä kaupan "kulissien taakse" ja nähdä millaista kaupan takahuoneissa ja erityisesti maitohyllyjen takana on ;) Ei ehkä ihan ollut niin erikoista, kuin pikkuskidinä saattoi ajatella, mutta tullutpahan tämäkin nähtyä heh.

Kaupassa työskentely oli yllättävän monipuolista. Välillä hyllytetään muropaketteja, sitten laitetaan porukalla pakkaset, tarkistetaan päivämääriä, autetaan asiakkaita löytämään aina kadoksissa olevat kananmunat tai jo loppuneet mansikkalaatikot, ollaan kassalla, vaihdetaan Pirkka-lappusia, täytetään maitohyllyjä takahuoneessa, käydään kahvitauolla popsimassa kuukauden vanhoja mansikkasuukkoja, otetaan vastaan tuotetoiveita ja hoidetaan tilauksia, otetaan vastaan tilauksia ja järkätään niitä ja vaikka vähän mennään lenkittämään vielä makkaroita... Erilaista hommaa olisi vielä ja hommat eivät tule loppumaan, niitä kyllä riittää!


                                   


Meidän kesätyöläisten päivä ei ollut yhtä erilaista, mutta lihatiskiä, kasviksia ja kassaa lukuunottamatta päästiin vähän tekemään kaikenlaista. Joka päivä hyllytettiin useita rullakoita -> kärrää rullakko hyllylle, leikkaa/revi pahvit auki, etsi tuotteen paikka ja tunge sinne jonnekin perälle kivasti. Mutta varo, ettei superterävä mattoveitsesi leikkaa Pauligin kahvipaketteja levälleen taikka vain muutenvaa leikkaa suurta reikää Pirkan Vichy -pulloon. Välillä saatiin hakea eineksiä kylmästä ja laittaa niitä tai mennä maitopuolelle viileään laittamaan maitotuotteita. Säännöllisesti pumpulla kärrätään alennussokeria. -24 asteeseen päästin palelemaan useaan otteeseen pakasterullakoita hakiessa ja sitten jäätyivät vielä näpit kaappiin niitä tunkiessa. Ooh ja Classicit ovat heinäkuun alennuksessa 


Minä ja Tiia yritetää vihdoinkin handlata nää rullakot

Mutta tosiaan, oli aivan hulvattoman hauskat kaksi viikkoa, hyvässä porukassa ja läppää lensi ES tai Pirkka -tuotteen  vastaantullessa (siis kokoajan) ja välillä lauluakin Kevät -kipaleen mukaan. Ekalla viikolla oli töissä minä, kaverini Tiia ja kaksi muuta tyttöä ja superhyvää tyyppiä Terhi ja Heini. Heinillä kyllä harmittavasti loppui kesätyöt sen viikon jälkeen, niin tällä viikolla sitten tuli yks tyttö ja kaks jätkää lisää. Muu henkilökuntakin oli tosi mukavaa porukkaa, erityiskiitos Katille, joka meitä paljon opasti ja näytti loistavaa esimerkkiä ja sitten oli vielä muutenkin tosi hauska ja rento tyyppi, vaikka vaatikin asioita. :)







Aluksi piti tietysti päästä pakastimeen,
tässä Terhi kovasti yrittää...







Pakastimessa (-24°C vähä jo jääti) löydettiin kuin löydettiinkin kermatoffee... keskellä muiden pakettien puristuksia.
Tässä jo vähän suunniteltiin, että sanotaan asiakkaan ppytäneen jäätelöä, jos joku tulee ihmettelemään, mitä helvettiä tehään pakastimessa. :))





Pitihän Classic -jäätelöä viedä sitten vähän lisää muillekin...







...Ja lopulta saimme käsiimme iki-ihanat euron Classic Kermatoffeemme! <3


Mitäs muuta kerrottavaa olisi? Loisto kesätyöpaikka, superkiva porukka, saatiin paljon kokemuksia ja oppimista... Tästä on hyvä jatkaa. Suosittelen muillekin hakemaan kauppaan kesätöihin!

// ...ja sitten Lohjan mökille Anniinan, Tiian ja Ilen sekä Ronja -labbiksen kanssa laadukkaalla vihreällä Fiat Puntollamme.Tulee varmasti niin kiva viikonloppu!

Tämä oli viime Lohjan reissun pikku extreme-pätkä. 

4 kommenttia:

  1. Sulla on ihan hirmu hauska kirjotustyyli! Itekin tuli sillon muksuna mietittyä, että miten hienoa se ois olla siellä maitohyllyn toisella puolella. :D Aina yritin hirveesti kurkkia sinne sen muoviverhon taakse, kun joku työntekijä pisti uutta maitoa sinne hyllyille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kuulla! :)
    Joo voi niitä aikoja, kun oli pikkunen ja ystäväkirjassakin joka toinen toiveammatti oli kaupan kassa tai vastaavaa.. Oli se niin hienoa jos elämässä pääsee oikeeseen kauppaan karkkien ja ruokien keskelle ja iloisesti kassalle moikkaa ihmisiä ja vielä jättipakastimiin mystisissä takahuoneissa :D käsitykset hieman muuttuu kasvaessa.

    VastaaPoista
  3. Oh my gosh. Mun kaunis pärstä on päässyt netin syövereihin. Voi Punto raukkaa!

    VastaaPoista
  4. Oh my gosh ku kaunis pärstä on! :) luulin kyl et olit tän jo aiemmi nähny?
    hah punto on kovis ja vielä jaksaa puksuttaa!

    VastaaPoista